\
English Language Study Notes English Study Notes

ENGLISH LANGUAGE Quiz

SUBJECT: ENGLISH LANGUAGE

NAME:__________________________________DATE:_________

 

TIME: 1:30 HOUR

INSTRUCTIONS

  • This paper consists of five (5) questions
  • Answer all questions as per instructions given in each questions
  • Remember to write your name and the date of today

     

SECTION A: DICTATION

  1. Listen carefully the sentences read by the invigilator and write them correctly in the spaces below
    1. ____________________________________________________________________________
    2. ____________________________________________________________________________
    3. ____________________________________________________________________________
    4. ____________________________________________________________________________
    5. _________________________________________________________________________

       

       

       

      SECTION B: VOCABULARY

  2. Match the items in LIST A with their correct responses in LIST B by writing the correct letter in the box provided
    1. Yesterday I went to the ___________to buy meat.

      (a). Market                         (c). Butchery

      (b). Kitchen                         (d). Butcher

    2. If you go to the _______ you will find many people selling and buying different things.

      (a). Fruit                            (c). Food

      (b). Vegetable                        (d). Flower

    3. How will the word BOKO be arranged
      to bring the correct meaning?

      (a). Okobo                            (c). Kobo

      (b). Book                             (d). Oobk

    4. The plural form of the word “lady” is:

      (a). Ladies                         (c). Laden

      (b). Lady                            (d). Ladino

    5. We always wash and ______ fruits before eating.

      (a). Pill                             (c). Pail

      (b). Pile                             (d). Peel

       

    SECTION C: GRAMMAR

  3. Choose the correct answer and write its letter in the box provided
    1. The cook cooks food very:

      (a). Carelessly                         (c). Careless

      (b). Careful                         (d). Carelesslly

    2. The lion is ________ than a buffalo.

      (a). Danger                        (c). Most dangerous

      (b). More dangerous                     (d). Dangerous

    3. A canteen is a place where ______ is sold.

      (a). Food                             (c). Honey

      (b). Drinks                            (d). Lemon

       

       

       

       

    4. The book belongs to them. So it is:

    (a). Us                              (c). Ours

    (b). Theirs                           (d). They

  1. when she saw me she hugged me:

    (a). Happy                          (c). Happiest

    (b). Happily                          (d). Happier

 

 

SECTION C: COMPOSITION

  1. Fill in the blanks by using the word from the box.

     

                        

     

     

    1. Marry will go on holiday __________ Monday.
    2. The chair belongs to you. It is _______ book.
    3. How _________ girls are there?
    4. A ______________ looks after sick people.
    5. Too _______ of anything is harmful.

       

     

    SECTION D: COMPREHENSION

  2. Read the passage below and answer the questions that follow

    My name is Baraka. My father’s name is Daudi and my mother’s name Amina. While Hawa is older than I am. Anna is younger than I am. I have an elder brother, Ado and younger twin-brothers Kurwa and Doto. Our father is a businessman in Maendeleo town down in the Southern region of Tanzania. He has a big store of farm tools like hoes, pangas, slashes and spare parts for tractors and oxen-pulled carts and hoes. This means our father has a home in Maendeleo town. We have an original home in Mapapa village where our mother, brothers, sisters and bigger family unit live.

 

QUESTIONS

  1. Who is the writer of this passage? ___________________________________________________
  2. How many brothers and sisters does Baraka have? ______________________________________
  3. Who is the oldest of all children in Baraka’s family? _____________________________________
  4. What type of family is in the passage above? ___________________________________________
  5. Mention any 3 tools that are found in Baraka’s store.
    1. _________________________
    2. _________________________
    3. _________________________
/* ]]> */